Verzekeren van oldtimer - Goedkoopste autoverzekering

Als je een oldtimer wilt gaan verzekeren zal je dit niet kunnen doen met een reguliere autoverzekering. Omdat een oldtimer toch als een apart soort auto wordt gezien is er ook een speciale oldtimerverzekering in het geval je een dergelijke auto wilt gaan verzekeren. De reden dat hier een speciale verzekering voor is heeft onder andere natuurlijk te maken met het feit dat oldtimer doorgaans niet worden gebruikt voor woon-werk verkeer. De meeste mensen die in het bezit zijn van een oldtimer hebben deze als hobby. Toch moet ook de oldtimer verzekerd zijn als je er zo nu en dan eens mee gaat rijden.

Voorwaarden oldtimerverzekering

De standaard oldtimerverzekering die door sommige verzekeraars wordt aangeboden is redelijk beperkt. De standaard oldtimerverzekering is dan ook geen dure verzekering, maar het is wel zo dat je je aan bepaalde regels hebt te houden. Zo is het met de standaard oldtimerverzekering slechts toegestaan om naar oldtimer meetings te rijden en de oldtimer verder nergens anders voor te gebruiken. Dit is allemaal in de voorwaarden van de verzekering te lezen, dus mocht een verzekeraar er andere regels op nahouden, dan kun je die hier ook in terug vinden.

Breid je oldtimerverzekering uit

Vind je de standaard oldtimerverzekering nogal beperkend, dan is het geen probleem om de verzekering uit te breiden. Uiteraard zal je goedkope oldtimerverzekering dan wel iets duurder worden, maar dan zijn de mogelijkheden ook groter en kun je je oldtimer veel vaker gaan gebruiken als je dit wilt. Door alle bijzondere voorwaarden die aan een oldtimerverzekering zijn gekoppeld zou je altijd eerst de voorwaarden goed door moeten kijken, zodat je weet wat wel en niet is toegestaan.