Omniumverzekering - Goedkoopste autoverzekering

De omniumverzekering is de duurste autoverzekering, maar je krijgt er wel een heleboel voor terug. Zo zal schade die ontstaat zoals is besproken bij de mini-omniumverzekering zijn gedekt, maar zal de dekking bij de omniumverzekering nog wat verder gaan dan alleen de schade die bij de mini-omniumverzekering is besproken.

Wat vergoedt de omniumverzekering?

In elk geval is bij de omniumverzekering dus brandschade, glasschade en schade na diefstal verzekerd, maar daarnaast zal nu ook de schade gaan vergoeden die je hebt opgelopen nadat je een ongeval hebt veroorzaakt. In dit geval zal dus niet enkel meer het slachtoffer van het ongeval worden vergoed, maar indien je zelf ook schade hebt wordt deze ook gewoon gedekt. Het is dus niet voor niets dat je voor deze vorm van de autoverzekering ook het hoogste bedrag aan premie moet betalen.

Hoe bepaalt de verzekeraar de waarde van je auto?

Het bepalen van de waarde van je auto bij aanvang van je omniumverzekering is belangrijk, want hierdoor kan worden bepaald wanneer een auto nog het herstellen waard is bij schade en wanneer deze als total loss moet worden verklaard. Er is sprake van 2 verschillende soorten waarden van de auto, namelijk de werkelijke waarde van de auto, maar ook de aangenomen waarde van de auto. De werkelijke waarde van de auto wordt geschat door een expert en zal dus met de werkelijkheid overeenkomen. Mag je bij een verzekeraar zelf aangeven wat de waarde van je auto is, dan is dit dus de aangenomen waarde, aangezien je aanneemt wat deze nog waard is. Houd er rekening mee dat de waarde van je auto van invloed zal zijn op je premie. Het is over het algemeen veiliger gebruik te maken van werkelijke waarde dan van aangenomen waarde.