Mini-omniumverzekering - Goedkoopste autoverzekering

De mini-omniumverzekering is de autoverzekering voor degenen die vinden dat de BA verzekering te weinig aan dekking te bieden heeft en de omniumverzekering juist weer wat te ruim qua dekking is. Men kiest dan dus voor de mini-omniumverzekering. Hierbij kun je een gemiddelde dekking verwachten voor ook gemiddelde kosten, want deze autoverzekering zal niet zo goedkoop zijn als de BA verzekering (al scheelt het soms maar weinig) en zal lang niet zo duur zijn als de omniumverzekering. De mini-omniumverzekering zal zorgen voor een vergoeding bij eigen schade, maar niet alle eigen schades worden vergoed indien je zelf aansprakelijk bent voor het ongeval.

Wat vergoedt de mini-omniumverzekering?

De mini-omniumverzekering zal je uiteraard dezelfde dekking gaan bieden als wat een BA verzekering al deed, maar nog wat extra. Eigen schades zijn nu ook in beperkte mate gedekt. Aan wat voor schades aan je auto moet je dan denken die nu zijn gedekt met de mini-omniumverzekering? Schade aan je auto die binnen de dekking van de mini-omniumverzekering vallen zijn brandschade, glasschade en ook ben je met deze verzekering gedekt tegen diefstal. Je kunt hierbij ook een vergoeding tegemoet zien indien je auto niet meer wordt gevonden. Hoeveel je dan van je verzekeraar krijgt staat in de overeenkomst die je met je verzekeraar bent aangegaan voor de autoverzekering.

Je ziet dus dat er nu gedeeltelijk al wat is gedekt van schade die aan jouw auto kan ontstaan, maar dus nog niet alles. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de schade na een botsing in het rijtje. Als dit een belangrijke dekking voor je is, dan kies je best voor de omniumverzekering, want dat is de enige dekking die daar een vergoeding voor biedt.