Leeftijd van te verzekeren auto belangrijk - Goedkoopste autoverzekering

Het is belangrijk naar de leeftijd van je auto te kijken als je een autoverzekering gaat afsluiten. De reden hiervoor is dat de dekking van je autoverzekering natuurlijk samenhangt met de premie die je betaalt. Een goedkope premie zul je dus niet snel tegenkomen als je kiest voor de omniumverzekering, simpelweg omdat van deze verzekering de dekking erg groot is en daar dus ook voor betaald zal moeten worden. Maar wat heeft dit allemaal dan precies met de leeftijd van je auto te maken? Nou, eigenlijk is het heel eenvoudig. Voor een omniumverzekering zal je een veel duurdere premie betalen dan voor een BA verzekering. Bij schade krijg je bij de omniumverzekering een vergoeding, maar deze zal niet meer bedragen dan de waarde van je auto. En zo is de link dus gelegd.

Heb je namelijk een auto die slechts 2000 euro waard is en je sluit een omniumverzekering af, dan zal bij schade dus al nooit meer dan 2000 euro worden uitgekeerd. En dat terwijl je wel elke maand een dure premie betaalt. Zo snap je dus dat een omniumverzekering niet gunstig is om af te sluiten bij een auto met weinig waarde. En hoe ouder je auto wordt, hoe meer deze in waarde zal afnemen. Vandaar dat de leeftijd van je auto dus een rol speelt. De goedkoopste autoverzekering kun je dan ook afsluiten voor een oudere auto, aangezien hier vaak al een BA verzekering zal volstaan.

Houd in je gedachte dat auto’s tot 4 jaar oud het best met een omniumverzekering verzekerd kunnen worden. Valt je auto niet in deze categorie, maar is deze nog geen 8 jaar oud, dan is de beste keuze voor een autoverzekering de mini-omniumverzekering en alle andere auto’s zijn dan het beste af met een BA verzekering. Dit is een richtlijn en je moet uiteraard wel zelf even kijken wat je hier van vindt, want veel mensen hebben toch een voorkeur en behoefte bij een bepaalde dekking waarbij minder naar de leeftijd van de auto wordt gekeken.