Kilometerverzekering - Goedkoopste autoverzekering

De kilometerverzekering is een autoverzekering net als alle anderen, maar met bijzondere voorwaarden. Zoals de naam al doet vermoeden hebben de voorwaarden alles van doen met het aantal kilometers dat je gaat rijden. Het gaat hierbij dan om het aantal kilometers dat er gereden gaat worden op basis van een jaar tijd. De kilometerverzekering is vaak goedkoper dan de gewone autoverzekering, maar de kilometerverzekering is eigenlijk alleen aantrekkelijk voor je als je er zeker van bent dat je in een jaar tijd slechts een beperkt aantal kilometers zult gaan rijden. Ben je hier vooraf niet zeker van, dan is de kilometerverzekering voor jou ook geen goede optie.

Kilometerverzekering is goedkope autoverzekering

De kilometerverzekering is er voor de mensen die weinig kilometers maken op een jaar tijd. Doordat je aan je verzekeraar aangeeft niet meer dan een X aantal kilometers te gaan rijden kunnen zij jou een goedkope autoverzekering aanbieden. Als je immers niet veel rijdt, is de kans dat je schade maakt ook kleiner dan wanneer je elke dag honderden kilometers met je auto aflegt. Niet alle verzekeraars bieden echter de kilometerverzekering aan.

Ook in de verzekeraars die de kilometerverzekering aanbieden zitten overigens nog verschillen. Vaak is de kilometerverzekering slechts voor een bepaald aantal kilometers per jaar, maar andere verzekeraars bieden weer standaard een kilometerverzekering aan waarbij je dus zelf aangeeft wat het maximale aantal kilometer per jaar is dat je aflegt. Vervolgens zal hier dan een premie uit komen rollen. Deze hoeft overigens niet altijd de meest goedkope optie te zijn. Ook nu geldt weer dat vergelijken uitkomst zal bieden voor de goedkoopste autoverzekering.