BA verzekering - Goedkoopste autoverzekering

De autoverzekering voor Burgerlijke Aansprakelijkheid, de BA verzekering genoemd, is de verzekering die je verplicht bent af te sluiten voor je auto. Deze verzekering is verplicht omdat deze minimale dekking garandeert. De BA verzekering is dan dus ook de meest goedkope variant van de autoverzekering. Je betaalt weinig en bent goedkoop uit voor de autoverzekering, maar aan de andere kant staat daar dan wel tegenover dat ook de dekking verre van ruim is. De BA verzekering zorgt voor dekking bij aansprakelijkheid, net als de andere dekkingen van de autoverzekering. Het verschil zit in het feit waar voor wordt vergoed.

Wat vergoedt de BA verzekering?

Bij een BA verzekering zul je bij aansprakelijkheid van een ongeval zelf nooit aanspraak kunnen maken op een vergoeding. Dat verklaart dus ook direct waarom de BA verzekering de goedkoopste autoverzekering zal opleveren. Maak je schade, dan is de schade die je hebt gemaakt gewoon gedekt, maar dit geldt dan dus niet voor schade die je hebt gemaakt bij je zelf. Alleen slachtoffers van het ongeval zullen vergoed worden. De schade kan zowel blikschade aan de auto zijn als ook schade aan mensen.

Is jouw eigen auto er ook slechts aan toe na het ongeval, dan houdt het met de BA verzekering in dat je de reparatiekosten voor je auto zelf zult gaan moeten betalen, aangezien dit niet binnen de dekking van deze autoverzekering valt. Wil je graag dat dit wel in je autoverzekering is meegenomen, dan zul je moeten kiezen voor een iets duurdere autoverzekering. Dit kan zowel een mini-omniumverzekering betreffen als ook een omniumverzekering.