Autoverzekeringscontract - Goedkoopste autoverzekering

Een contract of een overeenkomst die je aangaat voor een autoverzekering heeft doorgaans een duur van een jaar. Dat houdt dus in dat je binnen dat jaar geen mogelijkheid hebt om te verhuizen naar een andere verzekeraar, want een contract dat je aangaat voor een autoverzekering is bindend. Dit houdt in dat je gewoon een jaar bij je huidige verzekeraar dient te blijven. Als je van plan bent om over te gaan stappen kun je uiteraard al van tevoren je verzekeraar verwittigen door je autoverzekering op de dag dat je autoverzekeringscontract afloopt stop te zetten.

Autoverzekeringscontract verlengen

Een autoverzekeringscontract zal, als je zelf niets aangeeft, vaak gewoon worden verlengd zonder dat je hiervan op de hoogte wordt gesteld door je verzekeraar. Doorgaans hoeft dit echter niet te betekenen dat je weer een jaar aan de verzekeraar vastzit, alhoewel je contract wel weer voor een jaar zal worden verlengd. Bij een verlenging mag je namelijk in de meeste gevallen per maand je autoverzekering opzeggen en dat houdt dus ook in dat wanneer je een andere goedkope autoverzekering hebt gevonden je gewoon je autoverzekering kunt opzeggen en direct kunt gaan overstappen zonder verder gezeur. Wellicht dat je nog rekening moet houden met een opzegtermijn, maar deze zal niet langer dan een maand zijn.

Je verzekeraar verandert het contract, wat nu?

Soms veranderen verzekeraars zelf de voorwaarden van de autoverzekering. Daarmee wordt dus ook het contract dat je hebt lopen veranderd. Het zou natuurlijk erg oneerlijk zijn als je in zo’n situatie dan geen kant op kunt omdat je je contract nog niet kunt opzeggen. Deze regels vervallen echter als de verzekeraar veranderingen doorvoert vanuit hun kant die nadelig voor jou zijn. Dit kan bijvoorbeeld een premie verhoging zijn. Gebeurt dit, dan heb je 30 dagen de tijd na deze verandering om aan te geven aan je verzekeraar dat je je autoverzekering wilt opzeggen. Je kunt dan dus ook direct op zoek naar een andere goedkope autoverzekering.